Tietoa minusta

” Voima lähtee juurista, voima lähtee kansanperinteestä, voima lähtee luonnosta, voima lähtee sinusta!"

Mielutar nimenä

Mielutar, Mielu ja Mielikki nimet kuuluvat suomalaisessa kansanperinteessä Mielikki Metsän Emännälle. Mielutar on Pohjolan kultainen, mytologinen voimahahmo. Hän on Metsän Kuninkaan, Tapion vaimo. Mielutar on metsän ja metsässä kulkijoiden suojelija. Risukaan ei taitu metsässä Mielikin tietämättä. Mielikiltä pyydetään metsän runsaita antimia ja Mielikki tuntee myös yrttiparantamisen salat. Sana mielu on muinaissuomea ja tarkoittaa onnea sekä kohtaloa. Tämä voimanainen inspiroi minua. Ota sinäkin onnesi ja kohtalosi omiin käsiisi!

Arvoista

Minä arvostan aitoutta. Toivonkin, että aitous välittyy palveluista, tarinoista, tuotteista ja meidän välisestä kohtaamisesta, kaikesta.

Olen hoitanut jo yli kolmekymmentä vuotta. Olen ammatillinen moniosaaja ja Mieluttaressa haluankin olla kaikkea sitä, mitä minä olen. Ammatilliset juureni ovat terveydenhuollossa. Täten vastuullisuus, turvallisuusasiat ja eettisyys ovat minussa sisäänrakennettuina kaikessa, mitä teen. Voit siis levollisin mieli tulla rentoutuksiin.

Vastuullisuus on myös itsestäni huolehtimista. Voimaannun parhaiten omissa hiljentymishetkissäni. Paras palautumispaikkani on Naarman kaira. Siellä luonto ja juureni ovat läsnä.

Olen myös ylpeästi lappilainen ja haluan jakaa tämän arvon kanssasi.

Mieluttarena pyrin vapautumaan henkilökohtaisesti. Se on oma loppuelämän arvoni, matka vapauteen. Sitä samaa toivon sinullekin palveluideni myötä. 

Ammatillinen polkuni

Minun tieni on kulkenut leikkaussalin sairaanhoitajasta (10v) Santasportin hyvinvointipalveluiden yrittäjäksi (10v). Viimeisen, lähes kymmenen vuoden ajan, olen toiminut kaupunkihoitolassani. Olen hoitanut asiakkaitani hyvin kokonaisvaltaisesti, niin kehoa kuin mieltäkin. Olen kouluttanut myös muita hyvinvointiosaajia.

Vuosien varrella, olen ollut mukana useissa luonnontuotealan hankkeissa. Viimeisin, Lappi Luxus- hanke, mullisti ajattelumaailmani. Syntyi Mielutar.

Sain tilaisuuden tehdä selvitykset puiden kansanperinteestä sekä lappilaisesta saunaperinteestä. Tältä pohjalta pääsin kertomaan tarinoita erilaisiin tilaisuuksiin täällä Lapissa. Nautin joka hetkestä ja niistä tarinoista tuli osa minua. Ne haluan nyt Mieluttaressa jakaa kanssasi. Hoitajapuoli minussa hoitaa ja luova puoli minussa kanavoituu tarinoiden ja rentoutustekstien kirjoittamisen kautta. Se kanavoituu myös äänimaljojen ja rummutuksen kautta.

Samaan aikaan, olen yhä enemmän kiinnostunut mielen toiminnasta. Olen kouluttautunut mielenterveyden sairaanhoitajaksi ja Rentoutusvalmentajaksi SHL. Minua kiinnostaa erityisesti mielenterveyden edistäminen ja ns. positiivinen mielenterveys. Mielestäni mielen terveyttä tulisi ennakoidusti hoitaa. Ihan samalla tavalla kuin me hoidamme fyysistä kuntoamme. Me olemme keho, me olemme mieli.

Rentoutusharjoituksista

Me olemme jatkuvassa informaatiotulvassa ja melusaasteessakin. Ajassa, yhteiskunnassa ja maailmassa on monenlaista kriisiä ja haastetta. Nämä kaikki kuormittavat meitä. Lisäksi voi olla henkilökohtaisia kriisejä. Meillä on tällaisissa tilanteissa luontainen tarve palata juurillemme ja perusyksinkertaisuuteen elämässämme. Useimpien meistä, pitää käydä pitkä matka, todetaksemme lopulta, että lyhyin matka on itseen. Minun mielestä tämä on paras ja palkitsevin matka. Siispä, mitä sinulle kuuluu?

Stressi alkaa mielen kuormittumisena ja johtaa pitkittyessään fyysisen kehon oirehtimiseen kuten unettomuuteen, sykkeen nousuun tai muistin pätkimiseen. Meille tulee fyysinen oirekuva tahdosta riippumattoman hermoston mennessä epätasapainoon. Tässä hermostossa on kaksi osaa, joista toista kutsuttakoon jarruksi ja toista kaasuksi. Rentoutushetkissä aktivoidaan tätä jarruosaa.

Ohjatuissa rentoutuksissa pysähdytään kuuntelemaan, mitä minulle kuuluu. Rentoutus voi tapahtua äänen, mielukuvaharjoituksen, liikkeen, hengitysharjoituksen tai rentouttavan hoidon, saunankin avulla. Ohjattu rentoutuminen on tietoista toimintaa itsensä hyväksi. Se on avain hermoston tasapainottamiseen ja sitä kautta kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kokemiseen.

 

Seuraa minua